Khas buat anda yang baru pertama kali nak travel pada musim sejuk dan masih tercari-cari  baju sejuk yang sesuai di pakai ketika bercuti

 

Mahukan Anda Kami Tunjukkan Bagaimana Cara Memilih Baju Sejuk Yang Betul Dan Telah Terbukti Memberi Keselesaan Kepada Ratusan Kaki Travel Yang Sehati Dan Sejiwa Dengan Anda !

 

Bayangkan betapa seronoknya percutian anda dengan keluarga kali ini tanpa rasa runsing takut ada yang jatuh sakit akibat tidak selesa dengan suhu sejuk malah seronok pula dapat bermain dengan salji yang telah lama anda idam-idamkan !

Puan Balqis
( Bercuti Di Melbourne pada suhu antara 7-11 celcius )

Baju sejuk tu memang muatlah ! Selesa sangat

” Alhamdulillah seronok holiday sana . Baju sejuk tu memang muatlah ! Selesa sangat. Socks dan glove pun best. Dok pakai yang every day tak pakai socks lain eventhough bawak extra. Tahun depan nak cuba ke  Korea atau Jepun. Kalau perlukan lagi baju sejuk for sure akan beli baju dari u ye .”

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

Cik puan yang saya hormati,

Jika anda ….

+ ‘ Zero pengalaman’ bercuti semasa musim sejuk dan takut beku di negara orang.

+ Tak tahu baju sejuk macam mana yang perlu anda pakai sebab tak ada orang yang boleh anda dapatkan nasihat dan panduan pemakaian baju musim sejuk yang betul.

+ Susah hati nak beli baju di online takut kalau tak fit dengan saiz anda tak boleh nak tukar semula. Akibatnya duit lebur begitu saja

 

Maka anda kini telah pun berada di landasan yang betul !

Oleh itu saya mohon anda berikan tumpuan atas apa yang ingin saya sampaikan sebentar lagi kerana pesanan ini sangat penting buat anda.

Ada orang bercuti ke luar negara semata-mata teringin sangat nak main salji. Tetapi salji hanya keluar jika suhu benar-benar sejuk.

Ketika inilah jika anda KURANG BERSEDIA dan ambil lewa tentang pakaian musim sejuk yang anda pakai, percutian idaman anda itu boleh bertukar menjadi mimpi ngeri yang tak boleh anda lupakan.

Kenapa saya berkata begitu?

Sebelum itu biar saya perkenalkan diri saya dulu

 

RAHIMAH - FOUNDER BAJUSEJUK.COM

Hai saya Rahimah seorang usahawan yang gemar travel ke luar negara.

 

Sejak tahun 2012 saya suka ke luar negara pada pada musim sejuk. Terus terang saya katakan saya amat menyukai musim sejuk dan saya mendapat manafaat dengan kegemaran saya itu.

 

Jadi saya mempunyai sedikit pengalaman mengamalkan cara pemakaian ketika di musim sejuk selepas beberapa kali bercuti di negara orang.

 

Saya dapati suhu musim sejuk sesebuah negara tidak sama. Sejuk di Australia tidak sama dengan suasana sejuk di Korea dan Jepun.

 

Begitu juga suhu sejuk di negara-negara Eropah Utara seperti Finland, Norway tak sama dengan sejuk di Italy atau France  kerana kedudukan geografi mereka yang berbeza.

 

Oleh itu saya membuat keputusan untuk berkongsi pengalaman supaya saya dapat membantu anda menikmati percutian musim sejuk anda nanti dengan lebih selesa dan berbaloi.

 

Dulu waktu mula-mula belajar travel saya tak ada sesiapa nak bertanya.
Semuanya saya ‘ google ‘ sendiri bersengkang mata sampai tengah malam.

 

Berbulan-bulan cari info sebelum terbang.
Bukan apa, saya takut saya mati kejung kat negara orang sebab saya tak ada pengalaman.

Masa tu nak cari baju sejuk pun payah sebab rata-rata kena beli dekat luar negara.
Nak order pun kena online dengan mat salleh yang kena tunggu kadang-kadang sebulan baru dapat baju sejuk yang di tempah.

 

Tapi cerita mengenai diri saya tu tak penting.

 

Yang penting sekarang saya  bimbang jika anda pula  tak dapat sesuaikan diri dengan suhu rendah . Akibatnya anda mungkin akan …..

 

+ Rasa rugi sebab nak berjalan ke mana mana pun tak syok sebab keluar berjalan je dah rasa macam duduk dalam peti ais.

+ Kurang selesa  sebab badan anda mungkin kena gatal-gatal akibat cuaca yang kering

+ Boleh demam atau jatuh sakit  akibat badan tak mampu bertarung dengan suhu rendah di luar.

 

Tapi anda tak perlu jadi macam saya.

 

Hari ni saya akan kongsikan dengan anda bagaimana dengan memakai baju sejuk asas  yang betul anda boleh bercuti dengan rasa tenang dan gembira !

 

Mari saya perkenalkan anda dengan baju sejuk asas wanita V05.

 

Baju sejuk wanita yang tahan suhu rendah , mudah di sarung dan selesakan percutian musim sejuk anda.

 

 

Apa sebenarnya baju sejuk ni ?

 

Ianya adalah sejenis pakaian terbaik yang mesti di pakai ketika musim sejuk.

Ada orang panggil base layer, ada orang panggil thermal wear atau longjohn . Sama je sebenarnya.

 

Tanpa memakai baju musim sejuk yang asas ini di musim sejuk terutamanya ketika berada di luar , kita mungkin terpaksa memakai baju antara 5 hingga 7 lapis tebalnya dan ini sememangnya amat menyusahkan.

 

Dengan memakai baju ini sebelum memakai lapisan baju yang lain,  ia boleh bantu kekalkan suhu panas badan.

 

Atas sebab itulah maka anda perlukan baju sejuk yang betul dan sesuai untuk menampung suhu yang sejuk melampau ini.

 

 

Kenapa saya rekemen anda pakai baju sejuk ini ?

 

 + Saya dah rasa sendiri macam mana seksanya  kalau tak pakai baju sejuk asas ni. Lutut pun boleh mengigil tau. Anda nak rasa macam tu ? Cukuplah saya saja yang rasa.

 

+  Tak sukakan tempah baju sebulan baru dapat ? Orang sekarang semua nak cepat .Baju sejuk ni saya sediakan ‘ ready stock sebab saya nak bila anda tempah anda tak perlu tunggu lama macam saya dulu.

 

+  Saya faham anda tak ada pengalaman jadi anggaplah ini adalah ‘ pertolongan ikhlas ‘ dari saya sebab kita sama-sama suka travel.
Baju ni saya dah padankan dengan saiz dan berat anda.
Jadi anda tak payah susah hati lagi macam mana nak pilih baju      ikut saiz badan anda.

 

+ Perasan tak bila kita nak pack barang sebelum bertolak kalau boleh semua baju kita nak angkut?
Ha ni saya nak bagi tau yang baju sejuk ni senang sangat nak sumbat dalam luggage sebab ia tak makan ruang.
Senang nak gulung-gulung selit dalam beg sebab material dia tak terlampau tebal dan tak terlampau nipis.

 

+ Lagi satu kalau masuk dalam handcarry pun tak berat beg.
Jadi katalah luggage tu hilang atau lambat sampai tak adalah kita kena tunggu nak dapatkan baju sejuk yang lain.

 

 

Tapi jangan percaya cakap saya 

 

Baca dulu apa kata mereka yang dah pernah pakai baju ni semasa bercuti.

 

Puan Noor Hafirdaus
Bercuti Di Kashmir  pada suhu anggaran 16 celcius

Material Sangat Berkualiti Tinggi

“Material baju sejuk sangat berkualiti tinggi dan saya agak terkejut dengan harganya sebab selalunya harga sebegitu  selalu di jual di kedai-kedai dengan kualiti yang rendah  tetapi ini walaupun dengan harga yang murah dapat memiliki baju musim sejuk dengan kualiti jauh lebih tinggi jika di bandingkan dengan jenama – jenama yang di kenali di pasaran”

 

Puan Idayu
( Bercuti Di Perth  Pada Suhu 15 celcius )

Kain baju sejuk tak tebal tapi boleh buat rasa warm sepanjang hari

“Kain baju sejuk ringan dan selesa. Material lembut boleh buat tidur memang sesuai untuk musim sejuk. Kain tak tebal tapi boleh buat kita rasa warm sepanjang hari. Lepas ni ada trip ke Turki dan Japan memang akan jadi baju sejuk wajib bawa.”

 

Cik Diyana Azmi
Bercuti Di Perth Ketika Suhu turun 0 Celcius 

Memang fit dengan badan saya

” Baju sejuk tu okay sangat. Memang fit dengan badan saya jadi udara sejuk dari luar memang tak dapat masuk. Saya ada dua baju sejuk, satu yang Puan Rahimah berikan secara percuma satu lagi yang saya beli sendiri tetapi merupakan produk puan juga. Cuma beza antara dua baju sejuk tersebut adalah jenis kain. Saya lebih selesa dengan baju sejuk yang puan berikan secara percuma kerana kulit saya agak sensitif, tetapi tak ada berlaku sebarang masalah pada kulit saya bila memakai baju sejuk tersebut”

 

Cik Nor Hanani Subri
( Bercuti Di Perth  Pada Suhu Antara 12 – 17 celcius )

Kainnya tak berat dan selesa di pakai

” Memang sangat-sangat membantu. Masa kat Perth walaupun takderlah sampai bersalji tapi at least kenalah berbaju sejuk juga. terutamanya kalau pergi kawasan tepi laut. Angin sangat kuat dan sejuk. Kebanyakan hari suhu boleh mencecah dari 12 ke 17 celcius  dan pada hari biasa  jika saya jalan-jalan saja  di bandar, saya tak perlu pakai baju sejuk , hanya baju dan baju sejuk saja sudah mencukupi. Kainnya tak berat dan selesa di pakai . Semasa di sana saya juga ada pakai inner jersey yang lain,  dan kalau nak di bandingkan kain baju sejuk perempuan ni lebih tebal dan mengurangkan rasa sejuk .”

 

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

 

Okaylah  Saya Nak , Tapi Macam Mana Nak Tentukan Saiz?

Puan Norziana 

Saiz 6XL tu memang just nice dengan saya yang biasa pakai tshirt saiz 3 atau 4XL

” Saya tak ada masa nak shopping baju kat keluar sebab sibuk. Bila saya google dekat internet  terus nampak nampak web akak dan ada tulis saiz besar. Saiz 6XL tu memang just nice dengan saya yang biasa pakai tshirt saiz 3 atau 4XL. Masa mula-mula dapat baju tu saya tengok macam nipis tapi bila saya pakai sekejap aje badan dah berpeluh . Semasa di Korea saya pakai baju ni masa start pergi Mount Seorak. Suhu lebih kurang 11 celcius tak berangin tapi sejuk. Memang sedap pakai kat sana  . Baju sejuk suami saya yang saya beli sekali tu pun memang sangat-sangat selesa sebab dia lagi tak tahan sejuk ”

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

 

Baju sejuk perempuan ni fabriknya memeri macam kain korean lycra yang orang pakai tudung tu.  Tapi kat dalam rupanya macam sweater baju panas tau !

 

Saiz baju sejuk ini memang besar cuma cutting baju ni kecik macam korean size.

Jangan pulak terkejut kalau saya rekemen saiz XL kalau biasa anda pakai baju saiz S sebab itulah saiz paling ideal untuk frame badan orang Malaysia.

 

Jadi rujuk jadual di bawah ni untuk pilih saiz yang saya cadangkan.

 

Saiz Biasa Baju Anda Anggaran Berat Saiz Cadangan Untuk Anda
S  –  M 40 kg  – 50 kg XL 
M – L 50 kg – 60 kg 2XL
L – XL 60 kg -70 kg 3XL
XL – 2XL 70 kg – 80 kg 4XL
2XL – 3XL 80 kg – 90 kg 5XL
3XL – 4XL 90 kg – 100 kg 6XL

 

 

Kalau baju ni tak fit boleh tukar tak ?

 

Saya faham anda tak dapat nak pegang-pegang dan tak dapat nak belek-belek macam shopping di kedaikan?

Jadi saya JAMIN anda boleh tempah tanpa rasa was-was. Tak fit dengan saiz anda contact saja nombor saya untuk buat pertukaran.

 

Mudahkan?

 

Tak Sabar Nak Dapatkan Baju Sejuk Ni Sekarang?

 

Kejap.

Baju sejuk ni hanya ada 50 pasang sahaja. Kalau anda lambat bertindak anda kena tunggu 2 minggu untuk dapatkan stok baju ni semula.

 

Itu pun kalau supplier masih ada stok. Jangan sampai lagi 10 hari nak travel anda cari saya sebab masa tu saya memang tak dapat nak tolong anda.

 

Tapi kalau anda TEMPAH SEKARANG saya nak hadiahkan anda dengan sepasang glove touch screen yang berharga RM 27.90 .

Glove ni sebagai tanda kasih sayang saya atas kesudian anda menempah dengan saya.

Tau tak kalau kita pakai sarung tangan biasa setiap kali nak ambik gambar dengan handphone setiap kali itulah anda kena bukak sarung tangan?

Silap – silap lepas ambik gambar sarung tangan dah tercicir ke mana.
Sarung tangan touch screen ni best bila kita pakai senang nak ambik gambar.

Tapi stok tak banyak . Siapa cepat dia dapat.

Jangan sampai bila anda klik butang tempahan sekali lagi stok hadiah saya ni pun dah habis.

Hanya invest 129 sahaja anda akan dapat sepasang baju sejuk  lengkap dengan hadiah sarung tangan touch screen dari saya

 

Jangan tunggu lagi

 

Baiklah saya dah pun terangkan kepada anda kenapa anda wajib pakai baju sejuk ini sebelum travel .

 

Saya juga dah tunjukkan apa akibat jika anda tidak atau kurang beri perhatian dalam memilih baju sejuk yang sepatutnya.

 

Anda juga pasti telah laburkan beribu ringgit untuk menikmati percutian musim sejuk yang anda idamkan.

 

Jadi sekarang terpulang untuk anda memilih apa yang terbaik untuk percutian anda nanti.

 

Cuba fikir apa jadi kalau tiba-tiba anda jatuh sakit dan terperuk dalam hotel atau hospital akibat tidak memakai baju sejuk yang sepatutnya?

Rugi betul tak?

Jadi kalau anda rasa tak berbaloi nak laburkan 129 demi keselesaan anda sendiri, maka saya tak dapat bantu anda lagi.

 

Tapi kalau anda percaya yang saya hanya ingin membantu anda selesa dan seronok ketika bercuti,  klik terus butang tempahan untuk saya terus hantarkan pesanan anda sekarang juga !

 

 

Ada soalan? Atau anda perlukan bantuan?

Hubungi kami di talian 0111 – 872 – 9342  sekarang dan saya akan berusaha bantu anda buat keputusan terbaik. Boleh CALL , SMS , WHATSAPP atau email admin@bajusejuk.com

Yang Benar,

RAHIMAH - FOUNDER BAJUSEJUK.COM

Rahimah Majid
Penggemar Winter Travel @ Usahawan Pakaian Musim Sejuk

PS : Perniagaan saya berdaftar dengan SSM dengan nombor pendaftaran 0025544-A.

PPS : Di ingatkan sekali lagi bahawa apa yang saya tawarkan kepada anda ini terhad kepada 50 pelanggan terawal sahaja. Cepat bertindak sebelum terlambat.

 

 

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini