Kepada wanita yang baru pertama kali nak travel pada musim sejuk

Puan Balqis
( Melbourne 7-11 celcius )

Long john tu memang muatlah ! Selesa sangat

” Alhamdulillah seronok holiday sana . Long john tu memang muatlah ! Selesa sangat. Socks dan glove pun best. Dok pakai yang every day tak pakai socks lain eventhough bawak extra. Tahun depan nak cuba ke  Korea atau Jepun. Kalau perlukan lagi baju sejuk for sure akan beli baju dari u ye .”

Rakan-rakan travel yang saya sayangi ,

Saya pasti anda berada di sini kerana anda sedang tercari-cari baju sejuk yang sesuai untuk di bawa bercuti .

Mungkin ketika ini anda ….

keliru cara nak pilih baju sejuk yang sesuai sebab tak ada pengalaman.

gusar melihat harga baju sejuk yang memang rata-ratanya mahal sedangkan nak pakai 7 hari sahaja.

takut beli di online baju musim sejuk tak muat di pakai

tak ada ready stock dan terpaksa tunggu berminggu-minggu sebab peniaga kena ‘ pre-order ‘ dulu

takut kena tipu order baju tak sampai-sampai duit lebur begitu saja

 

Adakah ANDA rasa begitu ?

Jika YA , anggaplah semua kebimbangan tersebut telah pun selesai . Sebentar lagi saya akan tunjukkan bagaimana dengan cara memilih dan memakai baju sejuk yang betul anda pasti rasa selesa walaupun baju musim sejuk anda berharga sederhana sahaja.

Ramai orang teruja bila dapat peluang bercuti di musim sejuk. Pasti anda dah terbayang-bayang di mata bagaimana seronoknya dapat menyentuh dan bermain dengan salji yang sebelum ini hanya dapat di lihat di kaca televisyen.

Tapi tahukah dalam keseronokan tersebut, anda juga sebenarnya terdedah kepada bahaya hawa dingin jika anda tak buat persediaan yang betul. Kebanyakannya dari masalah itu berpunca dari cara pemakaian baju sejuk yang tidak betul.

 

Apa akibat jika anda tidak memakai pakaian musim sejuk yang betul ?

 

Saya bukanlah nak menakut-nakutkan anda tetapi jika anda mengabaikan cara pemakaian yang betul , percutian anda boleh bertukar menjadi  sebuah mimpi yang ngeri.

Saya tanya anda dulu. Aircond dekat office anda tu anda boleh tahan tak ? Suhu aircond di pejabat biasanya  hanya 18 darjah celcius . Itu pun ramai dah tarik jaket atau coat kan ?

Bayangkan kalau suhu jatuh sampai – 5 celcius ? Sejuk tu wei !  Dah jatuh bawah paras beku. Sejuknya dah sampai ke tulang. Suhu macam tu kalau anda tak pakai baju sejuk yang betul anda mungkin akan …

 

rasa sangat tak selesa terutama bila angin sejuk mula bertiup…. lagi rasa menggigil (jangan main-main )

tapak tangan , jari , kaki boleh  rasa kebas-kebas macam terendam dalam air batu.

kena gatal-gatal di seluruh badan , selesema, bibir merekah, sakit tekak , demam atau jatuh sakit

mood bercuti jadi terganggu

 

Mahukah anda yang telah habis beribu ringgit kumpul duit nak travel tapi  hanya terperap dalam bilik hotel ?

Tidakkah anda rasa rugi  bila orang lain berseronok  sedangkan anda hanya memandang dari jauh sahaja ?

 

Mari saya perkenalkan anda kepada baju sejuk asas wanita V05

 

Baju sejuk asas @  base layer  berkualiti premium, selesa di pakai dengan harga yang sangat berpatutan.

                                                                                               

Kenapa kena pakai baju sejuk asas @ base layer  ?

Apa sebenarnya Baju Sejuk Asas @Base Layer  ini ?

Ianya adalah sejenis pakaian terbaik yang boleh di pakai ketika musim sejuk. Ada orang panggil base layer, ada orang panggil thermal wear atau longjohn . Sama je sebenarnya.

Tanpa memakai baju di musim sejuk terutamanya ketika berada di luar kita mungkin terpaksa memakai baju antara 5 hingga 7 lapis tebalnya dan ini sememangnya amat menyusahkan.

‘ Baju asas ‘ ini seumpama pakaian dalaman yang di pakai di dalam sebelum memakai baju biasa serta baju sejuk luaran yang tebal. Akibatnya ia boleh bantu kekalkan suhu panas badan maka kita mampu menahan rasa sejuk pada suhu sejuk melampau.

Atas sebab itulah maka anda perlukan baju sejuk asas yang betul dan sesuai untuk menampung suhu yang sejuk melampau ini.

 

5 kriteria penting yang sepatutnya ada pada baju sejuk asas @ base layer

 

Mampu mengawal suhu agar kita sentiasa rasa ‘ warm’ dan selesa walaupun tidak memakai baju yang berlapis dan tebal

Melekap dan’ fit’  terhadap semua bahagian sendi  bagi menghalang udara sejuk  dari masuk ke dalam badan terutamanya ketika melakukan aktiviti di luar rumah.

Harganya tidak mahal walaupun ianya tahan lasak

Ringan dan tidak menganggu pergerakan

Menyerap peluh dan mengelak dari rasa sejuk ketika musim sejuk

 

Kenapa saya berkata begitu ? Kita belum berkenalan ?

Siapa saya ?

RAHIMAH - FOUNDER BAJUSEJUK.COM

Sebelum itu biar saya perkenalkan diri saya dulu. Hai saya Rahimah seorang usahawan pakaian musim sejuk yang gemar travel ke luar negara .Memang anda tak kenal saya sebab saya bukan seorang selebriti.

Sejak tahun 2012 saya suka ke luar negara pada pada musim sejuk. Dari situ saya belajar mengetahui perbezaan musim sejuk antara sesebuah negara dengan negara yang lain.

Saya dapati suhu musim sejuk sesebuah negara tidak sama. Sejuk di Australia tidak sama dengan suasana sejuk di Korea dan Jepun. Begitu juga suhu sejuk di negara-negara Eropah Utara seperti Findland, Norway tak sama dengan sejuk di Italy atau France  kerana kedudukan geografi mereka yang berbeza.

Oleh itu saya membuat keputusan untuk berkongsi pengalaman supaya saya dapat membantu anda menikmati percutian musim sejuk anda nanti dengan lebih selesa dan berbaloi.

 

 Apa keistimewaan baju sejuk ni ?

Saya yakin anda pasti nak tahu kenapa saya cadangkan anda memakai baju sejuk asas @base layer V05 kepada anda kan ?

Mari saya tunjukkan apa keistimewaan baju sejuk asas ‘ base layer ‘ V05 ini.

 Rasa Sangat Selesa

“Anda tak perlu risau kerana baju sejuk ini hangat dan sangat selesa di pakai walaupun pada suhu serendah -5 C . Material baju sejuk ini di bahagian dalam ada kain fleece yang memang khas untuk kegunaan musim sejuk “

Mudah  Pilih Saiz yang Fit dengan Badan

” Tak perlu pening kepala fikir pasal saiz sebab kami ada saiz dari paling kecik hinggalah saiz paling besar. Saiz 3XL pun kami ada stok “

 

 Sederhana Tebal  & Melekap

” Baju sejuk ni fabriknya tak terlalu tebal dan tak terlalu nipis. Senang melekap di badan sekaligus memudahkan anda menyarung lapisan baju yang lain sebelum memakai jaket .”

Extra Warm

” Baju sejuk ni rasa lagi panas kerana ia berwarna hitam. Warna hitam ni warna yang menyerap dan menebat haba. Jadi badan kita kurang rasa sejuk berbanding dengan memakai warna lembut atau warna cerah”

Ada lagi yang best kalau anda nak tau 

Dapat  save bajet kerana baju sejuk ni harganya lebih rendah dari harga di pusat membeli belah.  Duit yang berlebih tu anda boleh beli persiapan yang lain.

Masa anda pun lebih jimat kerana kami hantar tempahan dalam masa 24 menggunakan perkhidmatan       kurier

Tak perlu tunggu lama sebab semua stok saya adalah READY STOCK

BOLEH TUKAR SAIZ  just in case , kerana saya faham anda tak dapat pegang dan cuba baju sejuk ni

 

Puan Hamidah Begum
Sydney 10 Celcius 

 bila akak kata ada saiz besar sampai 6XL terus saya nak

“Baju sejuk tu memang sedap pakai kak. Melekap je kat badan. Nak duduk selesa nak jalan pun selesa sebab kain dia memeri. Saya ada survey jugak yang lain tapi kain dia macam tegang . Saya badan besar kak. Tu yang bila akak kata ada saiz besar sampai 6XL terus saya nak. Paling besar saya jumpa pun sebelum ni saiz 3XL .Saya tak muat kak. Masa kat Sydney hari tu, saya jaket , glove semua tertinggal sebab pasal visa tu. Masa kat kawasan tempat tinggi tu kawan-kawan saya tanya kau tak sejuk ke sebab saya pakai baju lengan panjang je. Tu saya tunjuk saya pakai longjohn akak tu kat dalam. Suhu masa tu 10 celcius saya rileks je kak sebab baju tu dah cukup panas kat badan saya.Lepas ni saya nak beli untuk anak saya pulak.”

 

Baju sejuk asas @  base layer  berkualiti premium, selesa di pakai dengan harga yang sangat berpatutan.

 

 

Puan Noor Hafirdaus
Kashmir 16 celcius

Material Sangat Berkualiti Tinggi

“Material sangat berkualiti tinggi dan saya agak terkejut dengan harganya sebab selalunya harga sebegitu  selalu di jual di kedai-kedai dengan kualiti yang rendah  tetapi ini walaupun dengan harga yang murah dapat memiliki pakaian sejuk dengan kualiti jauh lebih tinggi jika di bandingkan dengan jenama – jenama yang di kenali di pasaran”

Puan Iza
(Switzerland 0 celcius )

Baju-Baju Tu Sangat Membantu

“Thank you sangat . Baju-baju tu sangat membantu. Kebetulan kami pergi rupanya di sana masih snow”

 

 

Bagaimana Nak Dapatkan Segera  Baju Sejuk ‘ Base Layer ‘ Dari Kami ?

Mudah sahaja untuk dapatkan baju sejuk ini dari kami . Anda boleh terus dapatkannya dari laman ni .So tak payah susah payah mencarinya di kedai – kedai .

Anda hanya perlu klik butang tempahan dan untuk menempah sila lakukan pelaburan sebanyak RM 129 SAHAJA.

Nak diskaun ? Oops..tak ada potong-potong harga . Harga sepasang baju dengan seluar ni dah cukup murah dan mampu di miliki.

Tapi ini yang saya boleh bagi untuk 50 48 pelanggan pertama yang nak grab baju sejuk ni sekarang …

 OFFER #1  -Sarung Tangan Touch Screen Berharga RM 27.90  

Biasa bila masa musim sejuk nak ambik gambar memang payah. Nak ambik gambar je kena bukak sarung tangan . Dah la sejuk beku nak bukak sarung tangan lagi. Seksa tau ?? Ha dengan sarung tangan touch screen ni tak ada masalah dah . Pakai macam biasa dan snap gambar dengan smarphone anda tu. Bestkan ? Tapi warna random ikut stok yang ada. Habis stok ni saya tarik balik offer.

 

OFFER #2 -Jaminan Pulangan Wang 100% 

Saya memberi jaminan bahawa segala pelaburan anda adalah tanpa risiko . Kalau masa travel satu set baju ni tak berkesan, balik travel dalam masa 30 hari anda hubungi saya. Saya janji wang anda akan di pulangkan 100% tanpa banyak soal.

 

OFFER # 3 -Kupon Diskaun 10 % untuk stokin musim sejuk

Ini berita baik buat anda sebab kali ni saya nak bagi kupon diskaun 10 % untuk tempahan stokin musim sejuk  . Kupon ini terhad kerana ia bergantung pada stok yang saya ada. Kalau stok stokin saya habis saya akan tarik balik kupon ni semula pada bila-bila masa.

 

Masih Tak percaya ?

 

Saya sanggup rugi bagi mereka ni test baju-baju yang saya pasarkan. Kalau mereka tak puas hati dah tentu saya pun tak nak cadangkan baju sejuk ni pada anda.

 

Cik Diyana Azmi
( Perth , 0 Celcius )

Memang fit dengan badan saya

“Longjohn tu okay sangat. Memang fit dengan badan saya jadi udara sejuk dari luar memang tak dapat masuk. Saya ada dua longjohn, satu yang Puan Rahimah berikan secara percuma satu lagi yang saya beli sendiri tetapi merupakan produk puan juga. Cuma beza antara dua longjohn tersebut adalah jenis kain.

Saya lebih selesa dengan longjohn yang puan berikan secara percuma kerana kulit saya agak sensitif, tetapi tak ada berlaku sebarang masalah pada kulit saya bila memakai longjohn tersebut.”

 

Cik Nor Hanani Subri
( Perth  12 – 17 celcius )

Kainnya tak berat dan selesa di pakai

“Memang sangat-sangat membantu. Masa kat Perth walaupun takderlah sampai bersalji tapi at least kenalah berbaju sejuk juga. terutamanya kalau pergi kawasan tepi laut. Angin sangat kuat dan sejuk. Kebanyakan hari suhu boleh mencecah dari 12 ke 17 celcius  dan pada hari biasa  jika saya jalan-jalan saja  di bandar, saya tak perlu pakai baju sejuk , hanya baju dan longjohn saja sudah mencukupi.

Kainnya tak berat dan selesa di pakai . Semasa di sana saya juga ada pakai inner jersey yang lain,  dan kalau nak di bandingkan kain longjohn lebih tebal dan mengurangkan rasa sejuk .”

 

 

 

Tawaran Sebegini Memang Jarang Ada

 

Sebenarnya anda boleh saja pergi ke restoran kegemaran anda dan belanjakan wang RM 129 ini dengan memesan makanan kegemaran anda  . Namun nilai pelaburan sebanyak RM 129 ini bukanlah terlalu tinggi jika di bandingkan dengan nilai keselesaan melalui percutian musim sejuk dengan memakai baju sejuk yang berkualiti tinggi yang bakal anda nikmati.

Saya telah pun terangkan kepada anda apa akibat jika anda tidak memakai pakaian musim sejuk yang betul . Saya juga telah nyatakan kelebihan baju sejuk ini semasa percutian anda nanti. Dengan jaminan 100% pemulangan wang saya berikan , tidakkah anda fikir anda tawaran saya ini sangat-sangat sukar di tolak ? Fikir-fikirkan…..

 

Keputusan di tangan anda

 

Saya tahu anda sebenarnya memang meminati serta tercari-cari baju sejuk yang menjadi idaman anda . Jika tidak mana mungkin anda anda membaca hinggalah ke bahagian ini.

Terpulang kepada anda samada mahu mendapatkan baju sejuk sahaja atau merebut tawaran yang saya berikan tadi.

Oleh itu sementara stoknya masih ada dan sementara saya masih lagi membuka tawaran ini anda perlu bertindak segera.

Jangan sampai bila anda klik lagi sekali tawaran saya telah pun di tutup. Bertindak pantas, klik butang tempahan dan terus lakukan tempahan anda.

 

Ada soalan? Perlukan bantuan?

Hubungi kami di talian 0111 – 872 – 9342  sekarang dan saya akan berusaha bantu anda buat keputusan terbaik. Boleh CALL , SMS atau WHATSAPP.

Yang Benar,

RAHIMAH - FOUNDER BAJUSEJUK.COM

Rahimah Majid
Penggemar Winter Travel @ Usahawan Pakaian Musim Sejuk

PS : Nak pergi bercuti musim sejuk mesti buat persediaan yang rapi supaya kita selesa dan enjoy semasa di sana.

PPS : Baju sejuk ‘ Base layer ‘ @ thermal wear dari kami selesa di pakai dengan harga yang mampu milik

PPPS : Tempah segera untuk dapat offer offer menarik dari saya.

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini