Khas buat anda yang baru pertama kali nak travel pada musim sejuk 

Anda WAJIB Pakai Baju Sejuk Wanita Ini Jika Mahu Kekalkan Suhu Badan

Pssst….Jangan Salah Pilih Kelak Anda Yang Merana !

Puan Balqis
( Bercuti Di Melbourne pada suhu antara 7-11 celcius )

Baju sejuk tu memang muat dan selesa sangat

” Alhamdulillah seronok holiday sana . Baju sejuk tu memang muat dan selesa sangat. Socks dan glove pun best. Dok pakai yang every day tak pakai socks lain eventhough bawak extra. Tahun depan nak cuba ke  Korea atau Jepun. Kalau perlukan lagi baju sejuk for sure akan beli baju dari u ye .”

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

Cik puan yang saya hormati,

Anda ada masalah macam ni….?

Zero pengalamanbercuti semasa musim sejuk – takut beku di negara orang.

Tak tahu baju sejuk macam mana yang perlu anda pakai – nak tanya orang pun tak tau siapa.

Susah hati nak beli baju musim sejuk di online takut kalau tak fit dengan saiz – nak tukar tak boleh .

Takut kena tipu beli baju tapi satu barang pun tak sampai

Serabut kepala sebab tarikh nak fly dah dekat

 

Jika jawapan anda ya, hilangkan kerisauan anda sekarang kerana anda kini telah pun berada di landasan yang betul !

Oleh itu saya mohon anda berikan tumpuan atas apa yang ingin saya sampaikan sebentar lagi kerana pesanan ini sangat penting .

Tidak kiralah samada anda pergi bercuti ke Korea, Jepun , Amerika, Canada atau negara negara di Eropah , ketika musim sejuk bersalji , sejuknya tetap sama iaitu menusuk terus ke tulang.

Apakan daya kalau tak sejuk maka salji tak ada dan kalau tiada salji maka percutian musim sejuk tu tak ada umphh lah kan ?

Atas sebab itulah anda perlukan baju sejuk yang sesuai untuk menampung suhu sejuk yang melampau ini.

Kenapa saya berkata begitu?

Sebelum itu biar saya perkenalkan diri saya dulu

RAHIMAH - FOUNDER BAJUSEJUK.COM

Hai saya Rahimah seorang usahawan yang gemar travel .

Sejak tahun 2012 saya suka ke luar negara terutama pada musim sejuk. Terus terang saya katakan saya amat menyukai musim sejuk dan saya mendapat manafaat dengan kegemaran saya itu. Jadi saya mempunyai sedikit pengalaman mengamalkan cara pemakaian baju sejuk winter setiap kali bercuti

Dulu waktu mula-mula belajar travel saya tak ada sesiapa nak bertanya. Semuanya saya ‘ google ‘ sendiri . Bayangkan saya terpaksa bersengkang mata sampai tengah malam semata-mata nak pastikan saya tak kejung kat negara orang !

Masa tu pun bukan senang nak cari baju sejuk untuk winter . Rata-rata saya kena beli dekat luar negara. Nak order pun kena tunggu sampai sebulan baru dapat baju winter yang saya nak. Itu pun nasib nasib kalau tak padan dengan saiz habis burn duit macam tu je.

Oleh itu saya buat keputusan untuk berkongsi pengalaman bercuti ketika winter ini  supaya saya dapat bantu anda .

 

 

Apa Akibat Jika Anda Tak Dapat Sesuaikan Diri Dengan Suhu Rendah ?

 

Badan anda mungkin rasa gatal-gatal akibat cuaca yang kering ( pori-pori terbuka dengan lebih luas )

Tekak rasa pedih, hidung tersumbat  dan mula batuk-batuk ( kurang minum air )

Demam atau jatuh sakit tak  mampu bertarung dengan suhu rendah 

Kena masuk hospital kalau dah teruk sangat

‘Spoilt ‘ mood percutian orang lain yang mungkin bercuti bersama anda

 

Tapi anda tak perlu jadi macam tu.

Hari ni saya akan kongsikan dengan anda bagaimana dengan memakai baju musim sejuk yang betul anda boleh bercuti dengan rasa tenang dan gembira !

Mari saya perkenalkan anda dengan baju sejuk wanita V05.

Baju sejuk wanita yang tahan suhu rendah , tak merengsa kulit dengan harga tak koyak poket

 

Apa sebenarnya baju musim sejuk ni ?

Ianya adalah sejenis pakaian terbaik yang mesti di pakai ketika musim sejuk.

Ada orang panggil baju musim sejuk base layer, ada orang panggil thermal wear atau longjohn . Sama je sebenarnya.

Tanpa memakai baju musim sejuk yang asas ini di musim sejuk terutamanya ketika berada di luar , kita mungkin terpaksa memakai baju antara 5 hingga 7 lapis tebalnya dan ini sememangnya amat menyusahkan.

Dengan memakai baju ini sebelum memakai lapisan baju yang lain,  ia boleh membantu kekalkan suhu panas badan.

Atas sebab itulah maka anda perlukan baju sejuk wanita yang betul dan sesuai untuk menampung suhu yang sejuk melampau ini.

 

 

Kenapa baju musim sejuk ini patut jadi pilihan anda ?

 Kualiti baju musim sejuk ini  setanding dengan  baju sejuk wanita yang di perbuat dari wool. Materialnya yang di perbuat daripada fleece,  tak merengsa kulit & amat di sarankan jika anda allergik dengan bulu binatang.

Berupaya menyekat udara sejuk tembus ke kulit dengan rekaan yang melekap dan elastik . Ciri ini wajib ada pada semua baju musim sejuk untuk pastikan anda selesa walaupun suhu di luar sudah ke tahap negatif

Baju yang ‘ fit ‘ dengan badan kerana ada saiz dari paling kecik hingga saiz besar. Orang plus size pun tak payah risau atau  termenung memikirkan  tak ada baju musim sejuk yang sesuai dengan saiz mereka.

Dapat gandakan ‘ extra warm ‘ yang amat di perlukan bila suhu semakin rendah . Ini kerana baju sejuk ini berwarna hitam. Warna gelap terbukti secara saintifik sebagai warna yang menyerap cahaya dan menukarkannya kepada rasa panas.

Tahan lasak dan tak mudah kembang sebab ia mesra dengan mesin basuh. Anda dapat lunjurkan kaki penat balik dari travel sambil belek handphone tengok gambar travel anda kan ?

 

 

 

 

Tapi jangan percaya cakap saya 

Baca dulu apa kata mereka yang dah pernah pakai baju ni semasa bercuti.

Puan Noor Hafirdaus
Bercuti Di Kashmir  pada suhu anggaran 16 celcius

Material Sangat Berkualiti Tinggi

“Material baju sejuk sangat berkualiti tinggi dan saya agak terkejut dengan harganya sebab selalunya harga sebegitu  selalu di jual di kedai-kedai dengan kualiti yang rendah  tetapi ini walaupun dengan harga yang murah dapat memiliki baju musim sejuk dengan kualiti jauh lebih tinggi jika di bandingkan dengan jenama – jenama yang di kenali di pasaran”

Puan Idayu
( Bercuti Di Perth  Pada Suhu 15 celcius )

Kain baju sejuk tak tebal tapi boleh buat rasa warm sepanjang hari

“Kain baju sejuk wanita ini ringan dan selesa. Material lembut boleh buat tidur memang sesuai untuk musim sejuk. Kain tak tebal tapi boleh buat kita rasa warm sepanjang hari. Lepas ni ada trip ke Turki dan Japan memang akan jadi baju sejuk wajib bawa.”

 

Cik Diyana Azmi
Bercuti Di Perth Ketika Suhu turun 0 Celcius 

Tak ada rasa gatal-gatal

”  Saya ada dua baju musim sejuk. Satu yang Puan Rahimah berikan secara percuma dan satu lagi yang saya beli sendiri tetapi merupakan produk puan juga. Cuma beza antara dua baju musim sejuk tersebut adalah jenis kain. Saya lebih selesa dengan baju sejuk wanita yang puan berikan secara percuma kerana kulit saya agak sensitif. Tak ada rasa gatal-gatal ketika memakainya.”

 

Cik Nor Hanani Subri
( Bercuti Di Perth  Pada Suhu Antara 12 – 17 celcius )

Kainnya tak berat dan selesa di pakai

” Masa kat Perth walaupun takderlah sampai bersalji tapi at least kenalah berbaju sejuk juga. terutamanya kalau pergi kawasan tepi laut. Angin sangat kuat dan sejuk. Kebanyakan hari suhu boleh mencecah dari 12 ke 17 celcius  dan pada hari biasa  jika saya jalan-jalan saja  di bandar, saya tak perlu pakai baju sejuk , hanya baju dan baju sejuk saja sudah mencukupi. Kainnya tak berat dan selesa di pakai . Semasa di sana saya juga ada pakai inner jersey yang lain,  dan kalau nak di bandingkan kain baju sejuk perempuan ni lebih tebal.”

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

 

 

Okaylah  Saya Nak , Tapi Macam Mana Nak Tentukan Saiz Baju Musim Sejuk Ni?

Puan Norziana 

Saiz 6XL tu memang just nice dengan saya yang biasa pakai tshirt saiz 3 atau 4XL

” Saya tak ada masa nak shopping baju kat keluar sebab sibuk. Bila saya google dekat internet  terus nampak nampak web akak dan ada tulis saiz besar. Saiz 6XL tu memang just nice dengan saya yang biasa pakai tshirt saiz 3 atau 4XL. Masa mula-mula dapat baju sejuk untuk perempuan tu saya tengok macam nipis . Tapi bila saya pakai sekejap aje badan dah berpeluh. Semasa di Korea saya pakai baju musim sejuk  ni masa start pergi Mount Seorak. Suhu lebih kurang 11 celcius tak berangin tapi sejuk. Memang sedap pakai kat sana  . Baju sejuk suami saya yang saya beli sekali tu pun memang sangat-sangat selesa sebab dia lagi tak tahan sejuk “

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

 

Baju sejuk perempuan ni fabriknya memeri macam kain korean lycra yang orang pakai tudung tu.  Tapi kat dalam rupanya macam sweater baju panas tau !

Saiz baju sejuk perempuan ini memang besar cuma cutting baju ni kecik macam korean size.

Jangan pulak terkejut kalau saya rekemen saiz XL kalau biasa anda pakai baju saiz S sebab itulah saiz paling ideal untuk frame badan orang Malaysia. Jadi rujuk jadual di bawah ni untuk pilih saiz yang saya cadangkan.

Saiz Biasa Baju Anda Anggaran Berat Saiz Cadangan Untuk Anda
S  –  M 40 kg  – 50 kg XL 
M – L 50 kg – 60 kg 2XL
L – XL 60 kg -70 kg 3XL
XL – 2XL 70 kg – 80 kg 4XL
2XL – 3XL 80 kg – 90 kg 5XL
3XL – 4XL 90 kg – 100 kg 6XL

 

Kalau baju ni tak fit boleh tukar tak?

Saya faham anda tak dapat nak pegang-pegang dan tak dapat nak belek-belek macam shopping di kedaikan?

Jadi saya JAMIN anda boleh tempah tanpa rasa was-was. Tak fit dengan saiz anda contact saja nombor saya untuk buat pertukaran.

Mudahkan?

Tak Sabar Nak Dapatkan Baju Sejuk Ni Sekarang?

 

Kejap.

Baju sejuk untuk perempuan ni hanya ada 50 pasang sahaja. Kalau anda lambat bertindak anda kena tunggu 2 minggu untuk dapatkan stok baju ni semula.

Itu pun kalau supplier masih ada stok. Jangan sampai lagi 10 hari nak travel anda cari saya sebab masa tu saya memang tak dapat nak tolong anda.

Tapi kalau anda TEMPAH SEKARANG saya nak hadiahkan anda dengan 2 bonus !

 

 

BONUS # 1. Sepasang glove touch screen yang berharga RM 32.90.

 

 

Glove ni sebagai tanda kasih sayang atas kesudian anda menempah dengan saya.

Tau tak kalau kita pakai sarung tangan biasa setiap kali nak ambik gambar dengan handphone , setiap kali itulah anda kena bukak sarung tangan?

Silap – silap lepas ambik gambar sarung tangan dah tercicir ke mana. Sarung tangan touch screen ni best bila kita pakai senang nak ambik gambar.

Tapi stok tak banyak . Siapa cepat dia dapat.

Jangan sampai bila anda klik butang tempahan sekali lagi stok hadiah saya ni pun dah habis.

 

 

BONUS # 2 .Kupon diskaun 15 % untuk tempahan winter boot

 

Winter boot yang berharga 189  ini ada banyak keistimewaan . Ia di reka khas untuk percutian musim sejuk kerana :

  • Tapaknya  ada  fungsi  ” anti slip “ untuk elak risiko tergelicir berjalan di atas salji.
  • Kalis air untuk lindung kasut dan kaki dari basah
  • Berupaya panaskan tapak kaki kerana di lapik dengan thermal fleece yang tebal.

Dengan boot ini , percutian musim sejuk anda pasti lebih berbaloi-baloi. Hanya tebus kupon ini anda boleh milikinya pada harga 159 sahaja

 

Lihat , dengan hanya invest 129 sahaja anda akan dapat sepasang baju sejuk , sarung tangan percuma malah dapat kupon diskaun pula.

Rasa – rasa rugi ke beli baju sejuk perempuan dapat 2 barang percuma ?

 

Puan Maizun

Senang nak adjust di tangan masa nak ambik wuduk

” Saya pakai baju sejuk ni di Korea hari tu. Sebelum tu saya  pakai baju ni juga semasa pergi ke Kashmir dengan adik beradik dan kawan saya. Masa tu suhu -20 kawan kawan heran tanya saya tak sejuk ke ? Saya kata saya pakai baju yang saya beli di web Puan Rahimah. Sampaikan adik saya sendiri terpaksa pinjamkan baju dia yang saya belikan sekali masa tu pada kawan dia yang dah tahan sangat . Bila dah sarung baju tu , kawan dia sendiri pun kata ehh..baju ni memang cepat bagi dia rasa panas balik. Berbaloi saya beli baju ni sebab masa nak ambik wuduk pun senang nak adjust kat tangan. Bila dah turunkan balik ke bawah dia kembali pada bentuk asal. Saya masuk dalam mesin basuh pun baju ni tak mengembang atau longgar. “

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

 

Sekarang Semuanya Terpulang Kepada Anda ….

 

Sampai ke tahap ini setelah anda membaca pelbagai perkongsian dari saya, maka sekarang saya ingin tanyakan anda sesuatu….

Adakah anda masih mahu menunggu baju sejuk wanita yang lain , yang anda sendiri tidak pasti ia membantu anda semasa bercuti nanti atau tidak ?

Jika TIDAK maka anda sangat-sangat memerlukan baju sejuk wanita ini.

Jangan tunggu lagi tempah sekarang . Jangan bimbang kerana saya berikan JAMINAN PUAS HATI secara peribadi.

Jadi inilah masanya….sila tekan butang ORDER SEKARANG di bawah dan lakukan tempahan anda SEKARANG.

 

Ada soalan? 

Jika anda perlukan bantuan hubungi 0111 872 9342 untuk saya bantu anda. Anda juga boleh wsap saya melalui link berikut ===>> http://nak.la/bajusejukv05

Yang Benar,

RAHIMAH - FOUNDER BAJUSEJUK.COM

Rahimah Majid
Penggemar Winter Travel @ Usahawan Pakaian Musim Sejuk

PS : Baju musim sejuk wanita ini merupakan pakaian ‘ wajib ‘ sebelum bercuti di negara bersuhu sejuk

PPS : Baju sejuk ini juga telah terbukti membantu kekalkan suhu badan walupun dalam suhu negatif

PPPS : Anda perlu bertindak sekarang kerana selagi anda bertangguh sampai bila-bila pun anda tidak akan bertindak.

 

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini